Crogen

CONTACTEER

ONS

Nieuws, nieuwsbrieven & communicatie over incasso

Overzicht

Kennismaking (1)

Als bedrijfsleider komt u vroeg of laat in aanraking met wanbetalers: klanten die laat of helemaal niet betalen. Maar hoe gaat u daarmee om en wat als het probleem blijft voortduren?

Redenen om niet te betalen (2)

Kent u de twee belangrijkste redenen waarom klanten een factuur niet betalen?

Facturen afkopen (3)

Als ondernemer komt u in contact met klanten die niet betalen. Uit onze ervaring blijkt dat achter een onbetaalde factuur vaak onwil schuilt.

Wijziging wetgeving 1.2.22 (4)

Heb je soms te maken met abnormaal lange betalingstermijnen? Goed nieuws!
 
De Belgische overheid publiceerde een wettekst in het Staatsblad (ref 91141) om excessen bij laattijdige betalingen tussen bedrijven aan te pakken.

Hoe pakt u incasso aan (5)

Hoe pakt u achterstallige facturen aan?
 

– Stuurt u zelf een herinnering,

– Belt u de klanten persoonlijk op,

– Werkt u met automatische herinneringen?

Werkwijze van Crogen (6)

Incasso heeft in België niet altijd een goede naam. Toch is het voor bedrijven een heel normale en zelfs belangrijke dienstverlening.
Want als ondernemer zitje voor je het weet met klanten die niet betalen. Met risico op cashflow-problemen.  

Ontdek hoe Crogen te werk gaat.

Naar de rechtbank (7)

Wanneer trekt u naar de rechtbank bij openstaande facturen? Het korte antwoord: niet.
 
Hoezo, niet? Met een incassopartner zoals Crogen, is een minnelijke oplossing altijd de eerste optie. 

Geen cowboys bij Crogen (8)

We merken nog vaak dat incassobureaus een bedenkelijke reputatie hebben bij klanten. Veroorzaakt door een aantal cowboys, gelukkig al vele jaren geleden. Toch is samenwerken met een incassobureau zoals Crogen voor kleine en middelgrote bedrijven de moeite waard. Zeker als u graag snel en efficiënt onbetaalde facturen int.

Faillissementen en incasso (9)

Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceert regelmatig een rapport met de belangrijkste evoluties in faillissementscijfers.
Zo registreerden de ondernemingsrechtbanken 1.082 faillissementen in juni 2022. Dit is een stijging met 14,7% ten opzichte van mei 2022 en vooral hoger ten opzichte van juli in de vorige drie jaren.

Betalingstermijn van uw facturen (10)

Heeft u de betalinsgtermijn in uw verkoopsvoorwaarden of op uw facturen reeds aangepast? Sinds 1 februari 2022 ligt de wettelijke betalingstermijn vast op maximum 60 dagen. Dit ongeacht de grootte van uw onderneming of van de aard van uw activiteiten. Het is wel toegelaten om een kortere termijn te hanteren.

Rappels voor uw facturen (11)

Wanneer uw klant niet betaalt, schakelt u niet meteen een incassobureau of advocaat in. Wat doet u wel? Een herinnering versturen. Maar wat is daar de beste aanpak? Als incassobureau adviseren we om maximum 2 herinneringen te sturen. Krijg 3 tips voor efficiënte en overtuigende aanmaningen.

Incasso voor uw bedrijf (12)

Als zaakvoerder en/of ondernemer heeft u vast en zeker al te maken gehad met late betalers. Wanbetaling is niet voor niets één van de meest voorkomende problemen waar bedrijven mee te kampen krijgen. Toch zien nog heel wat ondernemingen late betalingen door de vingers of springen ze er slordig mee om.

Einde van het jaar (13)

Het einde van het jaar is in zicht, tijd om al je administratie voor 2022 mooi af te ronden, inclusief onbetaalde facturen die al maanden openstaan. Een noodzakelijke, maar frustrerende opdracht.

Start van het jaar (14)

Uw boekhouder ziet niet graag facturen die lang openstaan en onbetaald blijven. Terecht, want dat is vervelend voor uw cashflow, uw bedrijf en uw boekhouding. Sluit de jaarafrekening van 2022 af met de professionele incasso-ondersteuning van Crogen.

5 redenen voor incasso (15)

Cashflow geeft uw onderneming de zuurstof die het nodig heeft. Alleen, wat te doen als uw klanten hun facturen niet betalen? Maak een einde aan onbetaalde facturen en kies voor een professionele incasso-oplossing.
 
Waarom? Ontdek 5 redenen om voor Crogen te kiezen.

Onbetaalde facturen innen (16)

Als ondernemer is het van vitaal belang om uw facturen betaald te krijgen Zo klanten achterstallig zijn, komt uw cashflow in gevaar met als gevolg dat u misschien zelf de betaling aan uw leveranciers uitstelt en in krediet gaat om uw werkgevers tijdig te betalen.

40 jaar ervaring in incasso (17)

Vroeg of laat wordt u geconfronteerd met het fenomeen van laat- of niet-betalers. Crogen heeft meer dan 40 jaar expertise in bemiddeling bij onbetaalde rekeningen. Een klare en korte omschrijving van ons product vindt u op onze website. Lees hier meer over onze werkwijze.

Zorg voor een goede incassoprocedure (18)

Het is een nagel waar we al op geklopt hebben, maar als zelfstandige ondernemer is het beheren van uw cashflow essentieel voor het succes van uw bedrijf. Alleen is het innen van openstaande facturen vaak een tijdrovende en frustrerende taak. Zorg daarom voor een goed gestroomlijnde incassoprocedure.